Понад 56 тис. вступників на основі 11-ти класів отримали рекомендації на бюджет: інформація вже в електронних кабінетах
29 серпня 2022
Сьогодні з 8-ї ранку в електронних кабінетах з'явилися рекомендації до зарахування на бюджет – загалом їх отримав 56 121 вступник.

Йдеться про тих, хто вступає до ЗВО на основі 11-ти класів. Розподіл місць відбувся за алгоритмом адресного розміщення державного та регіонального замовлення.

У вступників, що отримали рекомендацію, навпроти однієї з заяв статус змінився на «Рекомендовано (бюджет)».

Рекомендація надається лише на одне бюджетне місце, за однією заявою.

Для зарахування потрібно до 18-ї години 2 вересня подати до ЗВО необхідні документи. Після зарахування статус заяви зміниться на «Включено до наказу (навчання за кошти державного бюджету)».

Уся інформація відображається в електронних кабінетах вступників, а також на офіційному ресурсі https://vstup.edbo.gov.ua/
Якщо вступник не отримав рекомендацію на бюджет, то його заяви автоматично беруть участь у конкурсі на контракт. У таких заяв залишився статус «Допущено».

Якщо одну із заяв вступника рекомендовано на бюджет і цю заяву буде включено до наказу про зарахування, то решта поданих на бюджет заяв отримують статус «Скасовано (у зв’язку із зарахуванням на бюджет)». Якщо вступник хочете використати одну з таких заяв для вступу на контракт, йому треба в кабінеті підтвердити заяву, натиснувши кнопку «Чи підтверджено бажання бути зарахованим за цією заявою на контракт навіть в разі зарахування за будь-якою іншою на бюджет» або звернутися до приймальної комісії, щоб заклад освіти анулював зазначений статус для подальшого використання заяви на контракт.