Онлайн доступ до інформації щодо навчання чи документів про освіту в ЄДЕБО можливий через “Дія.Підпис”: 5 простих кроків
22 серпня 2022
     Відтепер отримати інформацію з ЄДЕБО щодо деяких документів про освіту та певних періодів навчання можна за допомогою сервісу “Дія.Підпис”. Відповідна функція впроваджена командою ДП “Інфоресурс” сьогодні, 22 серпня 2022 року.

     До цього скористатися згаданою послугою можна було тільки через особистий кваліфікований електронний підпис. Водночас сервіс “Дія.Підпис” є більш зручним, швидким і надійним у користуванні. Він не потребує окремої процедури замовлення електронного підпису і дає змогу отримати інформацію, використовуючи додаток “Дія” у смартфоні.

     Користувачу треба зробити 5 простих кроків:
1. зайти на сторінку реєстру https://info.edbo.gov.ua/check-person/;
2. серед сервісів підпису обрати “Дія.Підпис”;
3. зчитати QR-код, що з'явиться на екрані, за допомогою додатка “Дія” у власному смартфоні;
4. пройти ідентифікацію;
5. накласти свій електронний підпис на документ й отримати послугу.

     “Створення зручних і доступних електронних сервісів в освіті - це один з пріоритетів нашої роботи. Сподіваємося, нинішня новація дозволить більшій кількості людей швидко й безпечно отримати інформацію щодо навчання та документів про освіту. Адже ця онлайн послуга є досить затребуваною: з початку року нею скористалися десятки тисяч українських громадян”, – повідомила директор ДП “Інфоресурс” Оксана Бєлік.

     Докладно про те, до даних яких саме документів про освіту та періодів навчання можна отримати доступ за допомогою сервісу “Дія.Підпис”, зазначено тут: https://info.edbo.gov.ua/check-person/ 
     Нагадуємо, що раніше команда ДП “Інфоресурс” створила чатбот “ОсвітаВсім”. У ньому учасники вступної кампанії можуть оперативно  дізнатися основні дати вступу, знайти контакти служби підтримки, переглянути відеоінструкції з реєстрації електронних кабінетів тощо.
diia