Вступники в правничу магістратуру отримали понад тисячу рекомендацій до зарахування на бюджет за «широким конкурсом»
19 вересня 2022
1048 вступників у магістратуру на спеціальності «Право» та «Міжнародне право» отримали рекомендації до зарахування на бюджет. Розподіл відбувся за алгоритмом адресного розміщення державного (регіонального) замовлення сьогодні, 19 вересня 2022 року.

Це вже вп'яте поспіль бюджетні місця в правничу магістратуру розподілені за «широким конкурсом», тобто надані не в конкретні заклади, а «пішли» за кращими вступниками в обрані ними заклади вищої освіти. Цього року для спеціальності «Право» це 1 006 бюджетних місць, а для «Міжнародного права» – 42.

У вступників, що отримали рекомендацію, навпроти однієї з заяв статус змінився на «Рекомендовано (бюджет)». Інформація вже є в електронних кабінетах, а також на сайті https://vstup.edbo.gov.ua/

Нагадуємо, що рекомендація надається лише на одне бюджетне місце, за однією заявою. Для зарахування потрібно подати документи до ЗВО до 18-ї години 24 вересня. Це можна зробити як офлайн – принести особисто до приймальної комісії закладу, так і онлайн, надіславши сканкопії з накладеним кваліфікованим електронним підписом вступника на електронну скриньку приймальної комісії.

Після зарахування статус заяви зміниться на «Включено до наказу (навчання за кошти державного бюджету)». Якщо вступник не виконає вимоги до зарахування, то його рекомендація на бюджет анулюється.