Вступ до закладів ФПО: закінчується подання заяв для вступників на основі 9-ти класів і починається на основі 11-ти
14 липня 2022
Сьогодні, 14 липня 2022 року, завершується прийом заяв на бюджет та контракт до закладів фахової передвищої освіти (ФПО) від вступників на основі 9-ти класів (базова середня освіта). Можливість подання заяв в електронних кабінетах відкрита до 18-ї години.Сьогодні, 14 липня 2022 року, завершується прийом заяв на бюджет та контракт до закладів фахової передвищої освіти (ФПО) від вступників на основі 9-ти класів (базова середня освіта). Можливість подання заяв в електронних кабінетах відкрита до 18-ї години.
Після цього такі вступники зможуть подати заяви тільки на контракт (до кінця жовтня), але якщо в закладі є небюджетні конкурсні пропозиції.
До 12-ї години 26 липня буде оприлюднено списки рекомендованих на бюджет: вимоги до зарахування треба буде виконати до 28 липня (12:00), а саме зарахування триватиме до 18-ї години 30 липня. Зарахування на контракт відбуватиметься до 3 серпня, однак додатковий набір на таку форму навчання можливий до 31 жовтня.
Сьогодні також починається подання заяв до закладів ФПО для вступників на основі повної загальної середньої освіти (11-ти класів), а також професійної або вищої освіти.
Такі вступники зможуть подати заяви на бюджет та контракт:
● до 5 серпня (18:00) – для вступу за індивідуальною усною співбесідою, творчим конкурсом;
● до 31 серпня (18:00) – для вступу за результатами НМТ (ЗНО).
Інструкція з подання заяв доступна тут: https://bit.ly/3Pma3wm 
Звертаємо увагу, що вступники до закладів ФПО на основі 11-ти класів можуть скористатися сільським коефіцієнтом. Він доступний для осіб, зареєстрованих у селі, які в рік вступу (тобто 2022-го) здобули повну загальну середню освіту в школі на території села.
Більше про використання сільського коефіцієнту можна дізнатися тут: https://vstup.edbo.gov.ua/qa3
Також важливо, що до кожної заяви вступники мають додавати мотиваційний лист. Перед поданням таких листів переконливо радимо ознайомитися з основними запитаннями-відповідями щодо цього: https://vstup.edbo.gov.ua/qa1