Майже 33 тис. вступників на магістратуру отримали рекомендації на бюджет
24 серпня 2024

32 888 вступників на магістратуру отримали рекомендації до зарахування на бюджет. Розподіл відбувся за алгоритмом адресного розміщення державного (регіонального) замовлення сьогодні, 24 серпня 2024 року.


Рекомендації вже надходять в електронні кабінети та відображаються на сайті https://vstup.edbo.gov.ua/ 


Якщо ви отримали бюджетне місце, то навпроти однієї з заяв статус змінився з “Допущено до конкурсу” на "Рекомендовано до зарахування (навчання за державним (регіональним) замовленням".


Для зарахування потрібно до 18:00 26 серпня: 

  • підтвердити вибір місця навчання;
  • виконати вимоги до зарахування (відповідно до Правил прийому ЗВО);
  • укласти договір про навчання.

Як підтвердити вибір місця навчання:


  • онлайн через накладання КЕП, зокрема Дія.Підпис (для деяких категорій вступників можливе завантаження сканкопії власноруч підписаної заяви), докладна інструкція;
  • особисто в закладі освіти.

Після зарахування статус заяви зміниться на "Включено до наказу" (до 27 серпня, а на місця від НАДС за спеціальністю “Публічне управління та адміністрування” – до 30 серпня).


Якщо ви вчасно не виконаєте вимоги до зарахування, то рекомендацію на бюджет буде відхилено, а заяву допущено до конкурсу на контракт. Відповідно цього року ви зможете вступити тільки на контракт.


Важливо: на бюджет надається тільки одна рекомендація за однією заявою. Тобто, якщо статус однієї заяви змінився на “Рекомендовано”, то в інших заявах він не зміниться. Вам потрібно або виконати вимоги за цією заявою, або чекати рекомендацій на контракт.


Рекомендації на контракт надаватимуть з 28 серпня.