У виписці про навчання з ЄДЕБО немає інформації: що робити?
23 травня 2024

До ДП «Інфоресурс» надходять звернення, що під час формування виписки з інформацією щодо документів про освіту та навчання особи на сайті ЄДЕБО (https://info.edbo.gov.ua/check-person/) у цьому документі не відображаються всі дані про здобуття освіти.


Переважно проблема виникає в аспірантів, які зараз отримують ступінь «Доктор філософії» чи «Доктор мистецтва».


Зазвичай ця ситуація пов'язана з тим, що в картці фізичної особи в ЄДЕБО серед внесеного переліку документів немає Реєстраційного номера облікової картки платника податків (РНОКПП).


РНОКПП до картки повинен вносити заклад освіти або наукова установа, де навчається студент чи аспірант.


Тому наполегливо радимо:


  • закладам освіти та науковим установам перевірити факт внесення РНОКПП до карток фізичних осіб у ЄДЕБО, насамперед для аспірантів;
  • студентам та аспірантам, які отримують некоректну виписку з ЄДЕБО, звернутися до свого закладу освіти/наукової установи для внесення РНОКПП у картку.

Водночас нагадуємо, що Порядком проведення призову громадян на службу під час мобілізації, на особливий період передбачено отримання Довідки про здобувача освіти за даними ЄДЕБО, визначеної в Додатку 9. Такі довідки формуватиме в базі та видаватиме заклад освіти. Нині триває робота над доопрацюванням програмного забезпечення ЄДЕБО для реалізації цієї функції.