Триває внесення конкурсних пропозицій до ЄДЕБО
14 червня 2024

Заклади вищої та фахової передвищої освіти вже вносять конкурсні пропозиції (КП) до Єдиної державної електронної бази з питань освіти. Такі пропозиції відображаються за посиланням:  https://vstup.edbo.gov.ua/offers/ 

Для пошуку зазначте ключові слова або заповніть відповідні поля: освітній рівень та спеціальність, на які плануєте вступати, а також регіон або назву закладу.

Внесення триватиме до:

  • 24 червня – основні конкурсні пропозиції до закладів фахової передвищої освіти;
  • 28 червня – відкриті, фіксовані та небюджетні конкурсні пропозиції до закладів вищої освіти, небюджетні КП – до закладів ФПО.

З 29 червня до 15 серпня внесення конкурсних пропозицій буде неможливим, крім виключних випадків, визначених Порядками прийому.

Нагадуємо, що конкурсна пропозиція – це пропозиція закладу щодо кількості місць для прийому вступників на певний рівень освіти, освітню програму, форму та термін навчання, курс, з переліком конкурсних предметів, творчих конкурсів.

Існують основні, відкриті, фіксовані та небюджетні КП.

Основні КП актуальні для закладів фахової передвищої освіти. Вони мають фіксовану кількість місць для навчання за державним або регіональним замовленням (бюджет).

Відкриті та фіксовані КП актуальні для закладів вищої освіти. 

У відкритих КП кількість бюджетних місць для закладу визначається не одразу, а за алгоритмом адресного розміщення – тобто місця "приносять" вступники з найкращими балами, які обрали цей заклад.

У фіксованих КП для закладу заздалегідь визначена кількість бюджетних місць.

Небюджетні КП актуальні для закладів вищої та фахової передвищої освіти. На них не надаються бюджетні місця, а навчання можливо лише за кошти фізичних чи юридичних осіб (контракт).