Понад 78 тисяч вступників на основі ПЗСО та НРК5 отримали рекомендації на бюджет
04 серпня 2023
Сьогодні, 4 серпня 2023 року, 78 тис. 680 вступників отримали рекомендації до зарахування на бюджет за підсумками автоматичного розподілу місць за алгоритмом адресного розміщення державного та регіонального замовлення.

Йдеться про тих, хто вступає до ЗВО на основі 11-ти класів (ПЗСО) та диплома фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра, молодшого спеціаліста (НРК5).

У вступників, які отримали рекомендації, навпроти однієї з заяв статус змінився на «Рекомендовано (бюджет)». Рекомендація надається лише на одне бюджетне місце, за однією заявою.

Для зарахування потрібно до 18-ї години 8 серпня:
  • онлайн або в закладі освіти підтвердити вибір місця навчання;
  • виконати вимоги до зарахування, визначені Правилами прийому до закладу освіти (онлайн або офлайн надати копії необхідних документів);
  • укласти договір про навчання між закладом освіти та вступником (за участю батьків або законних представників – для неповнолітніх вступників).


У разі успішного виконання зазначеного заклад освіти змінить статус заяви на «Включено до наказу (навчання за кошти державного бюджету)» для зарахування на навчання.

Уся інформація відображається в електронних кабінетах вступників, а також на офіційному ресурсі https://vstup.edbo.gov.ua/ 

Якщо вступник не отримав рекомендацію на бюджет, то його заяви автоматично беруть участь у конкурсі на контракт. У таких заяв залишається статус «Допущено». Рекомендації на контракт надаватимуться з 9 серпня.